Tőlünk jókedvűen mennek haza a gyerekek

Még mindig mosolygok, ha eszembe jutnak azok a döbbent szülői arcok, amiket az első alkalmunk után láttam. Szülők, akik érthetetlenül álltak a tény előtt, hogy gyermekük és társaik vidáman, nevetve jöttek le az emeletről egy 3 órás felvételi előkészítőről. Mindezt szombaton, tulajdonképpen egy 6. tanítási napon.

Persze, az első döbbenet után, a szülők még mindig meglepődve, de örömmel hallgatták gyermekeik beszámolóját a fiatal tanárokról, az élményekkel teli órákról és arról, hogy mennyi mindent megértettek, amit eddig nem.
Ez a lelkesedés a tanfolyam végére se hagyott alább. A központi írásbeli után pedig sok gyermek boldogan jött vissza a ZEKI Oktatási Központba, a szóbelire felkészítő tanfolyamunkra is.

Egy nyolcadikos diákunk ezt írta nekünk:
„Hasznos volt. Nagyon hasznos volt. Sok olyan dolgot tanultam, amiről sajnos az iskolában nem beszéltünk. A kurzuson sokkal jobban meg tudtam érteni a tanultakat, mint az órán (az iskolai tanórán). Köszönöm, hogy itt lehettem és tanulhattam.”

Mikor megálmodtuk az előkészítőt, az én feladatom lett a tanmenet összerakása, megtervezése. Az volt a célom, hogy mást, lehetőleg többet, adjunk, mint a versenytársaink. A szülői visszajelzések alapján elmondhatom, hogy ez sikerült is.

A most következő tanévre pedig beletettünk egy-két csavart az eddigi tapasztalatok alapján, így még komplexebb, hatékonyabb lesz az oktatásunk.

ZEKI Oktatási Központ tanfolyamainak struktúrája eltér a szokványos felvételi előkészítőkétől: egyedi tanmenettel és hozzá kapcsolódó feladatlapokkal, változatos és sokféle feladattípusokkal igyekszünk a diákok kompetenciáit fejleszteni.

Ebben a fejlődési útban továbbá jelentős hangsúlyt kap a vizsgahelyzet pontos megismerése. Hiszen ne feledjük, hogy a teljesítményt negatívan befolyásolja a stressz, a vizsgadrukk, ezért a vizsgahelyzetek szimulálása az erre való felkészülést, a megküzdési technikák megismerését is szolgálják.

Emellett fontosnak tartjuk, hogy felmérjük a gyermekek tantárgyi tudását, nyomon kövessük a fejlődésüket, illetve megismerjék a vizsgaszituációt is.

Tanáraink teljes mértékben felkészültek az online felületen történő oktatásra is.  A teljes tananyagot átültettük már online felületre, így bármikor át tudunk állni, ha kell. Az órák „élőben” vannak megtartva, ugyanolyan csoportbontásban és ugyanazzal a tanárral, mint a normál órákon. A szülői visszajelzések minket igazoltak. Sikerült online is egy erős, magas színvonalú tanfolyamot összeraknunk.

Schmidt Andrea Julianna
ZEKI Oktatási Központ