Kiknek ajánljuk ezt a kurzusunkat?

Felvételi előkészítő tanfolyamunkat elsősorban olyan nyolcadik osztályos diákoknak ajánljuk, akik olyan középiskolában szeretnék folytatni a tanulmányaikat, ahol a középiskola kéri a jelentkezőktől a központi írásbeli vizsga eredményét. A tanfolyamon részt vevő diákok minden – a feladatokban előforduló – témakört átismételve, így felkészülten tudnak érkezni az írásbeli felvételire.

Szuper lehetőség, CSAK nálunk!
Mi nem csak a felvételire készítünk fel, hanem TANULNI is megtanítunk előtte!
Kihelyezett tanfolyamként elhozzuk nektek Lantos Mihály Lépéselőny és Hatékony jegyzetelés tanfolyamát a felvételi előkészítőnk kezdete előtti hétvégére. A módszertan több elemét beépíttettük a tanfolyamunkba, így azt a gyerekek a fél év alatt be is tudják gyakorolni készségszintre.
Tanulásmódszertan bővebben itt.

Szülőként mire kell odafigyelni?

A központi írásbeli felvételi időpontja: 202X. január

A nyolcadik osztályos diákok felvételi jelentkezését az iskola intézi. A határidőkről és a jelentkezés menetéről azonban mi is részletesen tájékoztatunk minden diákot és szülőt.

Fontos, hogy az intézmények a központi írásbeli vizsgán kívül más írásbeli vizsgán való részvételt a jelentkezőktől nem követelhetnek meg.

A vizsgát a gyermek bármely vizsgaszervező intézményben megírhatja, függetlenül attól, hogy a későbbiekben abba az iskolába tervezi-e benyújtani a felvételi kérelmét vagy sem.
Ez a jelentkezés csak az írásbeli vizsgára vonatkozik, nem tévesztendő össze a középfokú iskolákba való jelentkezéssel!

Milyen feladatok várhatóak a felvételin?

A magyar nyelvi feladatlapról

A feladatok a korábbi évfolyamokon és az aktuális félévben tanultak alkalmazását célozzák meg, vagyis nem a definíciók és szabályok (elméleti és tárgyi tudás) reprodukálását kívánják meg. Elsősorban az anyanyelvi készségek és az alapvető gondolkodási műveletek alkalmazásának fokát célozzák meg. A feladatok többsége tehát az anyanyelvi órákon tanultak gyakorlati alkalmazását várja el, ám néhány feladat az irodalomórákon elsajátított tudás alkalmazását is megkívánja.

A magyar felvételi 10 feladata az alábbiak szerint épül fel:

ZEKI Oktatási Központ - 4 osztályos magyar követelmény
ZEKI Oktatási Központ – 4 osztályos magyar követelmény

A magyar nyelvi-irodalmi témakörök részletesebben

Az alábbiakban címszavakban összeszedtük azokat a témaköröket, amelyeket a felvételi előkészítő tanfolyamunkon érintünk és amelyek köré maga a felvételi teszt is épül.

ZEKI Oktatási Központ - 4 osztályos magyar követelmény más felbontásban
ZEKI Oktatási Központ – 4 osztályos magyar követelmény más felbontásban 1.
ZEKI Oktatási Központ - 4 osztályos magyar követelmény más felbontásban
ZEKI Oktatási Központ – 4 osztályos magyar követelmény más felbontásban 2.

A matematikai feladatlapról

A matematikai felvételin gyakorlat alapú és gondolkodtató feladatokkal is találkoznak a gyerekek. A következő témakörökből kell felkészülni a felvételi megírásához:

ZEKI Oktatási Központ - 4 osztályos matematika
ZEKI Oktatási Központ – 4 osztályos matematika

A 8.-os felvételihez 1.-8.-os évfolyam kerettantervéből válogatják a feladatokat. Az általános iskolában tanult definíciók és fogalmak alkalmazását kérik számon.

JELENTKEZÉSI LAP