Miért pont a ZEKI Oktatási Központot válasszuk a gyermekeinknek?

Fontosnak tartjuk, hogy a felkészülési időszakban mankóként legyünk jelen. Egy stabil mankóként szolgáljunk mind a szülők, mind a gyerekek számára. Fiatal, modern pedagógiai szemlélettel és új szakmódszertani ismeretekkel rendelkező tanárainkkal együttműködve azt tartjuk elsődlegesnek, hogy olyan tanulási környezetet biztosítsunk a felkészülés ideje alatt, ahol a gyermekeknek nem szenvedés a közös tanulás. Nem a számonkérés, a hibázás kiemelése, a hiányosságok felhánytorgatása a célunk, hanem az, hogy ebben a feszültségekkel és izgulással teli időszakban a hiányokat megszüntessük, hogy a nagy napon gyermeke kihozza magából a legjobbat, legtöbbet.

Ebben az időszakban azonban nemcsak a diákokra, hanem a szülőkre is nagy nyomás nehezedik. Ezért a felvételi időszaka alatt a ZEKI Oktatási Központban a szülőkre is mindig gondolunk. A tanfolyam ideje alatt bármilyen kérdéssel bátran fordulhatnak hozzánk, valamint a tanfolyam helyszínén személyesen is jelen vagyunk.

A tanfolyamunk struktúrája eltér a szokványos felvételi előkészítőkétől: egyedi tanmenettel és hozzá kapcsolódó feladatlapokkal, változatos és sokféle feladattípusokkal igyekszünk a diákok kompetenciáit fejleszteni. Ebben a fejlődési útban továbbá jelentős hangsúlyt kap a vizsgahelyzet pontos megismerése. Hiszen ne feledjük, hogy a teljesítményt negatívan befolyásolja a stressz, a vizsgadrukk, ezért a vizsgahelyzetek szimulálása az erre való felkészülést, a megküzdési technikák megismerését is szolgálják.

Tudjuk, hogy sok szülő számára idegen a NAT új tematikája, ám fontos tudni, hogy a felvételi teszteket mindig az aktuális NAT szerint állítják össze a szakemberek. Így a NAT-ban foglaltak – bármennyire is idegen a gyermektől, szülőtől, tanártól – kellő ismerete alapfeltétel a jó felvételi megírásához. Tanfolyamunkat ezért szorosan a NAT mentén terveztük meg, de emellett fontosnak tartjuk, hogy felmérjük a gyermekek tantárgyi tudását, nyomon kövessük a fejlődésüket, illetve megismerjék a vizsgaszituációt is.