Mi történik, ha a koronavírus 2. hulláma miatt újra bezárják az iskolákat?

A koronavírus 1. hulláma nagyon megnehezítette a szülők és gyermekek mindennapjait, valamint a tanulás eredményességét. Mi azonban a tanfolyam megtervezésekor számításba vettük azokat a jóslásokat, miszerint előfordulhat, hogy a koronavírusnak lesz 2. hulláma is. Így, ha ismét bezárják az iskolákat a fertőzésveszély miatt, a felkészülés a felvételire nem marad abba. Tanfolyamunk is átáll az online oktatásra, azzal a különbséggel, hogy nálunk az online oktatás nem merül ki abban, hogy az összeállított tananyagot elküldjük e-mailben, majd a szülő – átvállalva a tanárok feladatát – tanuljon együtt a gyermekével. Ezért nálunk az aktuális alkalmat mindig online órák keretében tartanák meg tanáraink, segédanyagok és szemléltetőeszközök használatával.

Szívesen mennék felkészítőre, de a család életébe nem fér bele az utazás, a szombati korán kelés…

A hétvége sok család számára szent, mivel ezen a két napon tud az egész család együtt lenni, kikapcsolódni és pihenni – ezt mi teljes mértékben megértjük. Azzal is tisztában vagyunk, hogy a szülők és a gyermekek is túlterheltek a hétköznapokon, így egy újabb „iskolaszagú” nap nem fér bele a hétbe. De az is visszatérő probléma, hogy az utazással rengeteg idő elmegy, mivel a lakhely környékén nincs lehetőség felvételi előkészítőre járni. Ezért – kellő érdeklődés esetén – szombatonként online oktatás formájában is tartunk felvételi előkészítőt, hogy ezzel is megkönnyítsük a családok életét, illetve lehetőséget biztosítsunk azok számára is, akiknek nincs módjuk arra, hogy hétről hétre a tanfolyamunk helyszíneire utazzanak.

Az online oktatásban résztvevő tanulók esetében is fontosnak tartjuk, hogy megtapasztalják a vizsgadrukk érzését. Ezért az online oktatásban résztvevő tanulók tanmenete is tartalmaz három próbatesztes tanórát. Ezt a három próbatesztet a diákok három különböző napon írják meg. A próbatesztek online formában nem teljesíthetők. Ezen a három alkalmon feltétlenül szükséges tehát a diákok személyes jelenléte. Célunk ezzel az, hogy a diákjaink még a januári felvételi előtt kipróbálják magukat a felvételihez hasonló vizsgahelyzetben.

JELENTKEZÉSI LAP