Iskolaelőkészítő foglalkozás 5-7 éves gyerekeknek

Miért fontos, hogy gyermeke iskolaéretten kezdje az iskolát?

Az iskola-éretlen gyermekek hatalmas és behozhatatlan hátránnyal indulnak már az 1. osztályban. Náluk nagyobb az esély az iskolai kudarcra, valamint a diszlexia, diszgráfia és/vagy diszkalkulia kialakulására is.

A mai magyar oktatási rendszer nincs felkészülve a sajátos nevelési igényű gyermekek megfelelő szintű és mennyiségű fejlesztésére, így ha még sikerül is elérni, hogy az iskolában kapjanak a gyermekek kötelezően fejlesztést, az ő esetükben nagyon sokára jelentkeznek a pozitív fejlődések.

Minél korábban kezdődik el egy gyermek fejlesztése, annál nagyobb sikereket érhetünk el vele, mert minél kisebb a gyermek, annál fejleszthetőbb az idegrendszere. Az idő nem vár!

Az iskolaelőkészítő foglalkozásokat gyógypedagógusainkkal és mozgásfejlesztőinkkel úgy állítottuk össze, hogy egy alkalommal legyen elég idő a komplex mozgásfejlesztésre, valamint az iskolaérettségi kritériumokra való felkészítésre játékos feladatok formájában.

Hisszük, hogy a tanulási nehézségek akár 70 százalékát okozzák az elemi mozgások fejletlenségei, ezért nem csak az értelmi képességeket fejlesztjük, hanem a nagymozgásokat és a finommotorikát is.

2 x 45 perces óráinkkal a gyógypedagógiai és mozgásfejlesztés együttes biztosításával egyedülálló lehetőséget nyújtunk a gyermekek megfelelő fejlődésére.

Időpont: hétfő és szerda 17:00-tól 18:30-ig
Foglalkozásokat 2020. szeptember 14. hétfőtől indítunk.
Foglalkozások jelenleg csak a XI. kerületi helyszínünkön vannak.
Szent Margit Gimnázium
1114 Budapest, Villányi út 5-7.
(Móricz Zsigmond körtér)

Áraink nagyon kedvezőek, tekintetbe véve, hogy a
90 perc csak 6.900,- Ft/alkalmanként.
Most bevezető áron! 5.500,- Ft/90 perc/fő alkalmanként
5 alkalmas bérlet: 25.000,- Ft

A dupla óra nagyobb lehetőséget ad a gyermekek komplex fejlesztésére.

JELENTKEZÉSI LAP

Melyek az iskolaérettség kritériumai?

A mai álláspont szerint egy 6-7 éves kisgyereknek hosszas listáknak kell megfelelnie, hogy iskolaérettnek tekintsük. Mi most egy rövidített listát hoztunk, ami a szakemberek többsége szerint fontos követelmény.

Hosszabban itt olvashat róla.